Herplaatsing

Herplaatsen..

Om te kunnen begrijpen waarom ik de herplaatsing van de NBTC onder mijn hoede heb genomen zal ik eerst iets over mijzelf vertellen;

Op mijn zestiende jaar zag ik mijn eerste Engelse Bull Terrier en ik was meteen verliefd op dat prachtige ei-hoofd. Ik ben opgegroeid met teckels dus dat zorgde er wel voor dat ik hield van eigenwijze karaktervolle honden. Pas twintig jaar later kwam Lola in mijn leven, ik wilde namelijk zeker weten dat ik haar alles kon geven en alle tijd voor haar had. Een hond is voor mij een gezinslid, en heeft daardoor al je aandacht en liefde nodig.

De liefde voor het ras is er altijd, ongeacht waar de Bull Terrier vandaan komt. Ik ben enorm tegen broodfok (het fokken van dieren met de voornaamste reden om geld te verdienen; het welzijn van dieren is ondergeschikt aan het economische belang) maar ook deze honden moeten een thuis hebben. Helaas weet namelijk niet iedereen  de weg te vinden naar een erkende fokker.  Door mensen te informeren en de ellende van broodfok aan de kaak te stellen hoop ik mensen te overtuigen om in elk geval goed na te denken waar een hond vandaan komt. Je red namelijk een hond niet door deze weg te halen bij de broodfokker je houdt juist de broodfok in stand.

Via sociale media heb ik me al meerdere malen ingezet voor herplaatsing van Bull Terriers; in dit geval vaak stamboomloze honden, maar ook Bull Terriers uit Spanje. Voor de Bull Terriers vanuit Spanje doe ik de huisbezoeken en regel ik de vluchten of vluchtbegeleiders naar Nederland.

Inmiddels zijn er al aardig wat succes verhalen van Bull Terriers die een nieuw thuis hebben gevonden. Daar doe ik het voor. In 2016 heb ik een veiling georganiseerd via sociale media om de kosten te betalen van de sterilisatie en vaccinatie van een opgevangen Bull Terrier, die na de geboorte van haar pups herplaatst moest worden. Hierop hebben zoveel mensen gereageerd die of belangeloos iets doneerden wat geveild kon worden of mensen die donaties deden, het was overweldigend… die onvoorwaardelijke liefde voor het ras heeft ervoor gezorgd dat dit een groot succes is  geworden.

Uiteindelijk is mijn droom dat elke Bull Terrier een thuis heeft, en daarom wil ik dit graag op me nemen. Ik kan niet zorgen voor de klik tussen hond en baas maar ik kan wel op basis van informatie van beide kanten kijken of er een klik kan zijn.
Heb je interesse in een herplaatser of moet je door omstandigheden je Bull Terrier herplaatsen? Neem dan contact met mij op via het volgende emailadres: teigert@hotmail.com

Groetjes Nathalie

 

De Herplaatsing van de N.B.T.C. verzamelt aanvragen en aanmeldingen en brengt aanvragers en eigenaren met elkaar in contact. Dit contact valt buiten de verantwoordelijkheid van de N.B.T.C.

Share